Vernieuwde hoop voor vroege COVID-19-vaccins vermindert de eetlust voor goud en Bitcoin

Op dinsdag (11 augustus) meldde Rusland dat het het eerste land was dat een COVID-19 vaccin registreerde, dat volgens president Vladimir Poetin „alle noodzakelijke controles heeft doorstaan“.

Een Russisch COVID-19 vaccin

De RIA Novosti van het nieuws rapporteerde eerder vandaag dat President Poetin vandaag op een overheidsvergadering zei:

„Voor zover ik weet is er vanmorgen voor het eerst ter wereld een vaccin tegen een nieuwe coronavirusinfectie geregistreerd… Hoewel ik weet dat het vrij effectief werkt, vormt het een stabiele immuniteit en, ik herhaal, het heeft alle noodzakelijke controles doorstaan.“

Hij voegde er vervolgens aan toe dat een van zijn dochters dit vaccin al had gekregen en dat hij hoopt dat de massaproductie in de nabije toekomst kan beginnen.

CNBC zegt dat de proeven van fase III woensdag van start gaan en dat „landen als de Verenigde Arabische Emiraten, de Filippijnen en Saoedi-Arabië aan die proeven deelnemen“.

Het CNBC-rapport vermeldde ook dat het Russische staatsinvesteringsfonds – het Russische Directe Investeringsfonds (RDIF) – in een verklaring „aanzienlijke“ overzeese interesse in dit vaccin heeft:

„We hebben voorlopige aanvragen ontvangen voor meer dan 1 miljard doses van het vaccin uit 20 landen. Samen met onze buitenlandse partners zijn we al bereid om meer dan 500 miljoen doses vaccin per jaar te produceren in vijf landen, en het plan is om de productiecapaciteit nog verder op te voeren“.

Het RDIF is ook van mening dat de volledige productie al volgende maand van start kan gaan.

Hoewel niet iedereen buiten Rusland volledig overtuigd is van de veiligheid en de doeltreffendheid van dit vaccin – vooral niet de voormalige commissaris van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA), Dr. Scott Gottlieb – zou deze aankondiging iedereen op zijn minst wat meer hoop moeten geven dat ten minste één van de 26 COVID-19-vaccins die zich volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de klinische evaluatiefase bevinden, veilig en effectief zal blijken te zijn en dat het vaccin eerder klaar zal zijn dan velen aanvankelijk hadden gevreesd (d.w.z. halverwege volgend jaar).

Volgens een CNBC-rapport van gisteren zei Jeff Buchbinder, vermogensstrateeg bij LPL Financial, in een nota:

„De markten kijken uit naar betere dagen in de toekomst… Hoewel de timing onzeker is, drukt de beurs het vertrouwen uit dat de pandemie uiteindelijk zal eindigen met een vaccin of meerdere vaccins en met hulp van betere behandelingen in de tussentijd.“

Dalingen van de prijzen van zilver, goud en Bitcoin

Het potentieel uitstekende nieuws uit Rusland, de aankondiging van het Ministerie van Arbeid van de V.S. dat zijn index van de producentenprijs (PPI), die historisch gezien een negatieve correlatie met de prijs van goud heeft aangetoond, steeg met meer dan 0.6% in Juli, en verhoogde verwachtingen voor een nieuw fiscaal stimuleringspakket COVID-19 in de V.S. dat het Witte Huis, de Republikeinen, en de Democraten kunnen leven met schijnen om vandaag de eetlust van investeerders voor veilige havenactiva zoals goud en Bitcoin Revolution verminderd te hebben.

Alle edele metalen vielen vandaag de dag, met zilver en goud op één punt meer dan zes en vier procent respectievelijk. Momenteel (vanaf 15:25 UTC op 11 Augustus), handelt het zilver bij $27.15 een ons en het vlekgoud is bij $1947.12 per ons.

De beroemde goudfout en Bitcoin scepticus Peter Schiff, de CEO van Euro Pacific Capital, een full-service, geregistreerde makelaar/handelaar gespecialiseerd in buitenlandse markten en effecten, en oprichter en voorzitter van SchiffGold, een full-service, discount edelmetaalhandelaar, hadden dit te zeggen over de prijscorrectie van goud:

Peter Schiff
@PeterSchiff
#Gold beweegt zich eindelijk met meer dan $100 per ons in een enkele dag, maar het is naar beneden en niet naar boven. Ik denk dat dat vroeg in een stierenmarkt te verwachten is, omdat de grootste dagelijkse bewegingen in stierenmarkten naar beneden zijn. Het is pas tegen het einde van de stierenmarkten dat de grootste dagelijkse bewegingen omhoog zijn.