Nasdaq og Hashdex vil lansere den første Bitcoin ETF-børsen

Nasdaq og brasilianske Hashdex hadde arrangert å lansere krypto-aktiva-ETFer, som vil være den første av den typen i verden. Hashdex Nasdaq Crypto Index hadde fått godkjenning fra Nasdaq til å bli handlet på sin plattform. Handlerne vil ha en mulighet til å handle over tre millioner aksjer. Dette nye tilbudet vil være tilgjengelig på Bermudas børs, BSX.

Brasilianske Infomoney publiserte nyheten 22. september, der skrev at Hashdex’s manager, Sampaio, fikk tillatelse til å tilby ETF basert på kryptokurver i samarbeid med Nasdaq. “Infomoney” la også ut at krypto-ETF-handel på BSX kunne begynne i løpet av de neste månedene.

Nasdaq og Hashdex utviklet dette nye produktet

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETF er utviklet som et partnerskap mellom disse to og vil bli notert på BSX. De valgte denne utvekslingen på grunn av gunstige regler for de nye produktene.

Noen detaljer mangler fortsatt, men det forventes at krypto-ETF-ene kan være klare til handel innen utgangen av dette året. Krypto-ETF vil være lik Crypto Nasdaq Index, et samarbeid mellom Hashdex og denne børsen. Ytterligere detaljer vil bli avslørt på lanseringsdagen.

Denne innsatsen har en lang historie

I lang tid nå har lignende forsøk på å lansere Bitcoin Billionaire vært til stede. For noen år siden prøvde en gruppe ledere over hele verden det, men Securities and Exchange Commission (SEC) godkjente ikke noe prosjekt. Et slikt eksempel var et forsøk fra Cameron-brødrene og Tyler Winklevoss.

SEC nektet også å akseptere krypto-ETF tilbudt av Wilshire Phoenix og NYSE-megler Arca. Denne avvisningen skjedde i 2020, og SEC anså at markedene ikke er i det avanserte utviklingsstadiet eller bærekraftig nok til å tillate handel med krypto-ETFer.

Bermuda har innovative regler

Øya har vennlige regler, som inkluderer markedet for kryptoaktiva. De lyktes på en eller annen måte å unngå innflytelsen fra SEC.

Marcelo Sampaio, administrerende direktør i Hashdex, sa at Nasdaqs offisielle tilstedeværelse i markedet for digitale eiendeler er et bevis på at kryptoinvesteringer har høyere interesse og tillit.

“Denne prosessen bør også akselerere inngangen til institusjonelle investorer i dette segmentet. Det er en trend som i økende grad blir konkret, sa Sampaio.

Hvilke krypto-ETFer du kan handle i Brasil

Hashdex har tre tilgjengelige kryptofond, opprettet av lederen. Den ene er Discovery, et detaljhandelsfond med en minimumsinvestering på R $ 500; administrasjonsgebyret er en prosent per år, men gjennomføringsgebyret er null.

Den andre er Explorer (kvalifisert crypto ETF) og, sist men ikke minst, Voyager med eksponeringer på 20 prosent opp til 100 prosent i kryptovalutaer.