MicroStrategy wil $400 miljoen bieden in Convertible Notes om meer Bitcoin te kopen

MicroStrategy kondigde het voorstel aan van een privé-aanbieding van $400 miljoen aan converteerbare seniorbons, met de intentie om nog meer Bitcoin (BTC) te kopen.

MicroStrategy is een heleboel Bitcoin aan het verdringen, en het komt voor meer. Het bedrijf heeft net onthuld dat het op zoek is naar financiering om een extra voorraad Bitcoin aan te schaffen.

Het bedrijf deelde de informatie in een officiële aankondiging op de website op 7 december 2020. Volgens het persbericht zou MicroStrategy een privé-aanbieding van $400 miljoen in converteerbare seniorbiljetten overwegen, met het idee om haar Bitcoin-reserves te vergroten:

MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de biljetten in bitcoin te investeren in overeenstemming met zijn Treasury Reserve Policy, in afwachting van de identificatie van de behoefte aan werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

MicroStrategy zoekt naar manieren om meer Bitcoin te krijgen

Converteerbare obligaties zijn promesses die, naast het vertegenwoordigen van schuld, kunnen worden gebruikt voor aanvullende doeleinden zoals investeringen, aankopen en transacties. Het verschil tussen converteerbare obligaties en vanille promesses is dat de houders ervan extra voordelen kunnen genieten zoals een rentepercentage en de inpandgeving van een onderliggend effect (indien van toepassing).

De obligaties van MicroStrategy zullen in december 2025 vervallen en de onderneming zal de obligaties in december 2023 in contanten kunnen uitkopen. Noteholders zullen twee keer per jaar rente ontvangen, op 15 juni en 15 december van elk jaar, te beginnen op 15 juni 2021.

De aankondiging komt slechts twee dagen nadat MicroStrategy $50 miljoen in Bitcoin Loophole heeft gekocht tegen een prijs van ongeveer $19.427 per munt, voor een totaal van 2574 FTK. Bovendien volgt deze aankondiging op twee aankopen van bijna $500 miljoen enkele maanden eerder.

Het bedrijf heeft momenteel 40.824 bitcoins in beheer. Om de zaken in de juiste context te plaatsen, dat bedrag vertegenwoordigt bijna 0,2% van alle bitcoins die ooit zullen bestaan, 0,22% van de totale bitcoin die vandaag in omloop is, en bijna 0,3% van de totale beschikbare bitcoins – exclusief de bitcoins die volgens schattingen van Unchained Capital in 2018 voor altijd verloren zijn gegaan.

Hoe lang kan het „MicroStrategie-effect“ duren?

Hoewel risicovol, zou de verhuizing een sterke bevestiging zijn van de aard van Bitcoin als een winstgevende investering. De beslissingen van MicroStrategy hebben de waarde ervan met bijna 100% verhoogd, wat een vergelijkbaar effect heeft op de prijs van Bitcoin.

Maar hoe lang kan deze symbiose duren? Een crash zoals in 2018 kan het bedrijf in ernstige problemen brengen als het op enig moment in de komende 5 jaar gebeurt. Voorlopig nemen de markten de zaken echter met optimisme aan. De Crypto Fear & Greed-index staat op een historisch hoogtepunt sinds zijn lancering, met beleggers die voor 95% hebzuchtig zijn, wat aantoont dat, hoewel BTC dicht bij zijn ATH staat, de beleggers vooralsnog in een sterk stijgende stemming zijn.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, deelde de aankondiging op zijn sociale media en Crypto Twitter hold om te antwoorden. De memes, grappige tweets en verrassingsexpressies overspoelden Saylor’s tijdlijn snel.

En er is een reden voor zo’n enthousiasme: veel crypto-beïnvloeders beweren dat institutionele investeringen een sleutelfactor zijn voor wereldwijde crypto-adoptie… en waardering.