Bitcoin kraschar, förlorar $ 800 i ungefär två dagar

Bitcoin sjunker under $ 5 000 för första gången på 13 månader när kryptomarknaden utlopp fortsätter

Det ser ut som bitcoin har låtit ned alla igen. Världens främsta cryptocurrency efter marknadsstock har tagit en allvarlig vändning till det sämre och sjunkit till 11 600 $ – ungefär 400 $ mindre än där det var i går.

Ett annat Bitcoin fall är i böckerna

Valutan har varit på allvar efter de senaste veckorna och stigit hela vägen från mellan $ 9.000 och över $ 12.000. Men nu när valutan har brutit tidigare ställt motstånd, tar tillgången till synes ett allvarligt steg tillbaka. Ursprungligen steg det hela vägen till 12 400 $, men nådde sedan upp till 400 $ mindre än för 24 timmar sedan. Därifrån har det tagit ytterligare ett dyk på $ 400 och har tappat ungefär $ 800 på två dagar.

Detta är inte bara en besvikelse, utan det är en ren upprepning av vad bitcoin har gjort flera gånger i denna situation. Kontinuerligt visar sig att Bitcoin inte är tillräckligt stark eller oförmögen att flytta bortom en motståndspunkt utan allvarliga återverkningar. I det här fallet var resistenspunkten i fråga 12 000 USD. Många av oss väntade med otålig andedräkt på att valutan skulle öka utöver detta märke, men nu när den har gjort har inte överspänningen hållit särskilt länge.

Det här är exakt samma sak som hände under de senaste tre månaderna varje gång bitcoin arbetade för att nå $ 10K. Detta var den tidigare inställda motståndsnivån för världens största och mest populära cryptocurrency. Det var händelser både i maj och juni där bitcoin arbetade hårt för att nå 10 000 dollar, bara för att höja sig över läget för det som kändes som bara ögonblick och sedan falla tillbaka till sin tidigare punkt.

Vad som hänt idag är inte annorlunda än maj eller juni. Det vi ser regelbundet är att bitcoin verkligen behöver något stort och långvarigt om det verkligen kommer att besegra oavsett motståndsbarriader i vägen. När den först steg över $ 10.000 hade nyheter levererats att en andra våg av stimulanscheck för amerikaner var på väg.

Dessutom hade bankerna meddelat att de nyligen hade fått tillstånd att erbjuda kryptokostnader till sina kunder. Detta var enormt i och med att klyftan mellan både decentraliserad och centraliserad finansiering nu hade övergått, och därmed var inställd på att föra en helt ny nivå av legitimitet till cryptocurrency-marknaden.

Något stort behöver hända

Men nu verkar det inte mycket om den kapaciteten. Ja, institutionella aktörer verkar ta mer avstånd i bitcoin-utrymmet vad med 1 miljard dollar i investeringar från Grayscale, men det är små bönor jämfört med nyheter om bankerna som tillhandahåller kryptotjänster.

Vad bitcoin behöver om det kommer att drabbas av ytterligare en allvarlig, permanent våg är ytterligare ett tryck in i mainstream territorium. När detta inträffar kommer vi sannolikt att se bitcoin’s prishopp sist.