99Bitcoins blaast het Dead Coins-project nieuw leven in

Het Dead Coins-project is nieuw leven ingeblazen door BTC-onderwijsportaal 99Bitcoins.

Bitcoin-onderwijsportaal 99Bitcoins is de nieuw aangestelde begrafenisondernemer van de cryptocurrency-industrie

Het heeft het Dead Coins-project overgenomen, dat een begraafplaats biedt voor meer dan duizend dode cryptocurrencies, en het project nieuw leven inblazen door ervoor te zorgen dat de lijst nauwkeurig is en door grappenbegrafenissen voor Bitcoin Code, Tron, Dogecoin en Tether te verwijderen.

Deadcoins.com werd in 2017 opgericht om de ondergang van de honderden altcoins te documenteren die dat jaar na de ICO-boom ontstonden. 99Bitcoins werd ondertussen in 2013 opgericht om een praktische en niet-technische gids te bieden aan degenen die nieuw zijn bij Bitcoin.

De lijst met dode cryptocurrencies is een mooie aanvulling op 99Bitcoin’s veel gerefereerde ‚ Bitcoin Obituaries‘ -pagina, die elke keer dat de reguliere media beweren dat Bitcoin is overleden, registreert. Bij de laatste telling was Bitcoin 399 keer gestorven.

De onlangs opgeschoonde Dead Coins-pagina meldt op het moment van schrijven 1559 altcoin-dodelijke slachtoffers

In een verklaring zei Ofir Beigel, eigenaar en oprichter van 99Bitcoins, dat ze de pagina een revisie hebben gegeven omdat er een paar problemen waren met het formaat:

“Ik denk dat het Dead Coins-project een briljant idee is dat wat gepolijst moet worden. Het feit dat iedereen zelf een dode munt kan toevoegen, maakte de lijst met munten erg onnauwkeurig. We hebben dagen besteed aan het doornemen van de volledige lijst en alle munten die levend begraven waren, om zo te zeggen, uitgezeefd. Bitcoin, Tron, Dogecoin en Tether zijn bijvoorbeeld slechts enkele van de munten die werden vermeld toen we het project overnamen. “

Hij voegde eraan toe dat de gemeenschap een ’shitcoin‘ soms verwart met een dode munt en dat er duidelijke indicatoren zijn ingevoerd om te bepalen of een munt daadwerkelijk is overleden of niet.

„Op deze manier gebruiken we nog steeds de input van de community, maar we zorgen ervoor dat het door een ander filter gaat om de juistheid van de inzending te verifiëren“.

Een munt- of tokenproject wordt om een aantal redenen als dood beschouwd, waaronder inactieve ontwikkeling gedurende meer dan zes maanden, laag volume en liquiditeit (aangezien niemand het verhandelt), een gebrek aan vermeldingen op beurzen, website down of geen sociale media-activiteit, en natuurlijk de oplichting en Ponzi-schema’s.

In januari 2020 benadrukte CoinTelegraph enkele van de belangrijkste redenen waarom cryptoprojecten en hun tokens uiteindelijk naar het zuiden gaan, waaronder mislukte financiering en grapprojecten die nog enige tijd kunnen lopen voordat ze uiteindelijk de geest opgeven.